Equestrian.nu

Clinic med Ingrid Klimke på Stockholm Horse Show

Något som jag hade sett fram emot var att få höra och se Ingrid Klimke visa sina bästa tips att träna dressyr med kavaletti.
Tyvärr verkar inte arrangören ha förstått hur intressant hon är, och hur intresserade vi i publiken verkligen är att få veta mer, så hon hade bara 30 minuter på sig att berätta och visa.
Jag får söka vidare på YouTube helt enkelt.

Hursomhelst så var hennes tes (som jag förstod det), alla hästar mår bra av kavaletti. Man kan träna dressyr med kavaletti varje dag. Hästarnas steg blir bättre. Både samling och ökning kan tränas med kavaletti.

Det är bra för unga hästar att hitta rätt form. Det är bra för att hästen ska sätta muskler på rätt ställe. Cavalettin hjälper till i det lösgörande och avspännande arbetet. Hästen arbetar på rätt sätt med bakbenen. Jag får rätt kontakt med hästens mun. Det är ett utmärkt hjälpmedel när jag vill ha ännu mer uttryck i till exempel passage.
IMG_9912.JPG IMG_9911.JPG IMG_9913.JPG IMG_9910.JPG IMG_9917.JPG IMG_9918.JPG IMG_9919.JPG