Equestrian.nu

Hur man packar för träning på annan ort

Jag skulle åka på kurs i Enköping med min häst.
Packlistan från kursledaren var kort;Vattenhink, foder, krubba. Det här var ju mitt första äventyr och hade det varit en dagsutflykt hade jag känt mig lika frågande. Men jag hade lite koll, med Grönt kort-kursen i färskt minne, där vi pratat fram och tillbaka hur man packar och förbereder sig för tävling. Och sen lite sunt förnuft. Så gjorde jag en lista som jag packade efter. Och så kompletterade jag med bra att ha saker, under resans gång. För att komma ihåg till nästa gång.

För mig:
Hjälm
Ridstövlar
Gummistövlar
Extra ridstövlar/skor om de  går sönder.
Spö, sporrar, handskar
(Glömde mössa, det borde jag tagit med)Ridkläder, varma kläder, ännu mer varma kläder.
Regnkläder
Reflexväst (om jag behöver ut och gå med hästen som inte får gå i hage)

För hästen
Hö, havre, betfor, mineraler, vitaminer – packat i bra hinkar, burkar, påsar
Mått för havre och våg för hö

Sadel
Träns
Grimma, grimskaft
Longerlina + inspänning
Extra grimma, grimskaft och träns om något går sönder
Hjälptyglar

Benskydd
Schabrak
Täcken- transport, stalltäcke, ländtäcke
Reflexer edyl
Hästpass + avmaskning
Uppsittningspall
Pannlampa

Kratta/Sopborste till transporten
Vattenhink
Hink att äta kraftfoder ur
Vattenkanna
Bensnöre för uppbindning på snabbt sätt
Tränshängare
Sadelhängare
Smörjgrejer
Ryktborstar

Stallapotek med plåster till mig själv