Equestrian.nu

Hästägarbyte i TDB

search_official_disciplineNär man köper en bil så förutom att betala och skriva papper, så skickar man ju in papper till Trafikverket om ägarbyte. I hästvärlden är det kanske likadant om man har ett svenskt halvblod, för då skickar man in papper till Avelsföreningen. Men eftersom jag köpt en importhäst så verkar det inte vara så, och ingen kan riktigt svara på vad som gäller. Men man skall i alla fall göra ett ägarbyte i Tävlingsdatabasen, så det har jag gjort nu.

Jag skapade ett konto / en profil i TDB, sen sökte jag upp min häst och begärde ägarbyte. En avgift skulle betalas in på ett konto med oscr-nummer och sedan var ägarbytet gjort. Så nu står min häst som min häst även i Tävlingsdatabasen. Jag kan fortfarande titta på placeringar etc med förra ägaren/ryttaren. Men snart blir det nya tävlingar, resultat och placeringar.

Nu är vi snart redo.