Equestrian.nu

Från ridskoleryttare till tävlingsryttare – grönt kort

Eftersom tävlande liksom varit för andra och inte för mig, har jag inte brytt mig om att ta ridsportens gröna kort. Nu känner jag att det skulle vara roligt att åka iväg och tävla, att träna att tävla, att träna för att tävla och för att kunna lösa tävlingslicens behöver jag ta grönt kort.
Vår klubb har ingen kurs för Grönt kort i år, men grannklubben kör om några veckor – så nu är jag anmäld till deras kurs.
På Grönt kort-kursen så skall jag fått ta del av vad svensk ridsport är, hur Ridsportförbundet är uppbyggt, vad gott horsemanship innebär, hur en tävling är uppbyggd och hur den går till, vilka papper som krävs för att starta. Jag kommer också veta hur TR ska läsas, vilka de 8 grenarna är, vilka funktionärer man möter och hur man tar reda på vilka preparat som är dopingklassificerade för ryttare och häst.

Verkar rätt vettigt och bra helt enkelt. Från ridskoleryttare till tävlingsryttare genom en liten kurs, som ger mig möjlighet att ge mig ut i tävlingsSverige…