Equestrian.nu

Ridsport i politiken

Var är debatten om ridsporten i politiken, att det inte räknas som friskvård eller att det inte får det stöd som andra sporter får. Varför skall ridanläggningar vara privat ägda, varför är det inte kommunen som äger dem, precis som fotbollsplaner, simhallar och hockeyrinkar.

Snart val  men var är debatten om ridsporten. Vad gör egentligen ridsportens lobbyister, de når inte riktigt fram. Det enda man kan konstatera är att det satsas för lite på ridsporten trots dess storhet. Trots att det är en av få sporter där män och kvinnor tävlar tillsammans och att det är en sport som utövas och tävlas långt upp i åldrarna samtidigt som det är Sveriges största handikappidrott.

Ridsport är politik

  • Ridning skall räknas som avdragsgill friskvård
  • Ridsport är fysisk och mental träning
  • Ridsport utövas av alla åldrar 
  • Ridsporten är jämlik
  • Ridsport är Sveriges största handikappidrott
  • Ridsport skapar ledare
  • Ridsport är en folksport
  • Ridsportens anläggningar skall vara kommunalt finansierade